instructiuni de ssm pentru activitatea DE RECEPTIE CALITATIVA A MACULATURII

INSTRUCTIUNI DE SECURITATE SI SANATATE A MUNCII PENTRU ACTIVITATEA DE RECEPTIE CALITATIVA A MACULATURII 

1.Deplasarea angajatilor in incinta, se va face cu mare atentie, pe caile de acces normale de circulatie, luand toate masurile de prevenire a accidentelor de orice natura. 

2.In halele de productie sau in depozite nu se va circula decat pe caile de acces destinate acestui scop. 

3. Se interzice intrarea in raza de actiune a diferitelor masini, instalatii de ridicat sau in zona de manipulare a materiilor prime si a marfurilor. 

4.Urcarea si coborarea scarilor se va face cu mare atentie, cu sprijin de balustrade de protectie, la pas normal. Se va folosi o incaltaminte adecvata, care sa nu provoace, alunecarea sau caderea personalului. 

5.Se interzice utilizarea mobilierului deteriorat, cu posibilitati de cadere sau cu parti ascutite sau taioase. 

6.Pardoseala incaperilor va fi in buna stare, fara denivelari sau materiale asezate pe jos, precum si fara sa aiba suprafete alunecoase. 

7.Se interzice conectarea echipamentelor de lucru la prize defecte sau fara legatura la pamant. 8.Conductorii electrici si cablurile trebuie sa fie in buna stare, sa nu prezinte risc de electrocutare la trecerea pe planul de lucru sau pe sol. Cablurile trebuie sa aiba o lungime suficienta pentru a se adapta nevoilor de lucru din incapere. Conductorii electrici nu vor traversa caile de acces, fara a fi protejati impotriva deteriorarii mecanice. 

9.Activitatea de receptie calitativa a maculaturii, va fi astfel planificata si organizata, incat personalul C.T.C. sa nu fie expus pericolului de accidentare de catre mijloacele de transport in timpul manevrelor din depozit (parcare, descarcare maculatura, etc). 

10.Este interzisa urcarea in mijloacele de transport atat in cabina cat si in remorca sau pe marginea acestora dar si pe balotii de maculatura. 

11.Este interzisa stationare in zona de actiune a mijloacelor de transport din depozit sau in imediata vecinatate in timpul descarcari din mijloacele de transport. 

12.Se interzice personalului, sa intervina la tablourile electrice, prize, stekere, cordoane de alimentare sau orice alte instalatii si aparatura specifica. Interventiile pe linie electrica se vor face numai de catre electricianul autorizat. 

13.La incheierea programului de lucru, se vor lua masuri de deconectare a tuturor instalatiilor electrice: iluminat, scoatere din priza a aparaturii utilizate (masini de calcul sau marcat, resouri, fierbatoare etc). 

14. Este interzisa cu desavarsire prezenta in depozitele de materii prime cu orice susa de foc.